הגל השלישי בקפה

הגל השלישי בקפה



מה זה הקפה החדש הזה?
או אולי חדש/ישן הזה? 

להבהרת הדברים אומר שיש לו כל מיני שמות שעשויים לבלבל אותנו, והנה בואו נעשה סדר בדברים. 

הגל השלישי, או כמו שאחרים מכנים אותו Slow Coffee מיועד להזכיר לצרכני הקפה שקפה עושים בהנאה. לא בלחץ. כי קפה נועד להרגיע. ללוות את ההפסקה שלנו. לא רק לעזור לנו להתעורר ולהישפך על החולצה בזמן שאנו לוגמים ממנו בלחץ תוך כדי גרירת הילדים לבית ספר... להיפך. רגוע. לאט. בנחת. 

קפה הוא משקה מרגיע. משקה שעוזר למלא את המצברים. לכן גם ההכנה שלו, המוקפדת, היא חלק בלתי נפרד מההנאה מהקפה. ההכנה היא הנאה בפני עצמה, והיא אורכת זמן. ואם ניקח את הזמן ברוגע ונכין את הקפה נכון, מובטחת לנו הנאה גדולה. ולא מדובר בשעות עבודה. מדובר בסה"כ בעוד דקה או שתיים. זהו. 

אז מה הם סוגי הקפה של הגל השלישי? 
כבר הבנו שאספרסו באמת טוב צריך באמת לדעת להכין. זה לא עניין של מה בכך. ההכנות להכנה די משמעותיות ובד"כ יהיה יותר בטוח להזמין אספרסו (או הפוך/קפוצ'ינו) בבית קפה איכותי. בבית נכין משקאות שדורשים פחות השקעה בזמן, בכסף, בתחזוקה. 
בעבר נתנו להם שם כללי – פילטר. חלק מכנים אותם פרקולטור. על מה מדובר? חשוב להבין קודם שהשדרוגים הטכנולוגיים ופשטות ההכנה לא יצליחו אילולא נשתמש בקפה איכותי וטרי. יש להקפיד על כך. 
קמקס- מכשיר אלגנטי מזכוכית שאליו נמזג הקפה דרך פילטר מנייר מיוחד או ממתכת עדינה. הקפה יוצא מאד טעים ומזוקק, עד שאין צורך כלל להמתיקו בסוכר או חלב. ניתן להכין בעזרתו קפה חם או קר. 
V60 - קונוס העשוי מחומרים שונים שמכיל נייר פילטר קוני בזוית 600 ומאפשר הכנת קפה ישר למאג. 
איירופרס – מכשיר שנראה כמו מזרק ענק, החולט את הקפה בלחץ גדול של מים חמים מעושרים בחמצן.
קפה 'דני' – הפלנג'ר של בודום או של חברות אחרות, שהקפה בו יותר שחור בגלל סינון פחות סלקטיבי. 
סייפון – הכנה יותר מורכבת, שמשלבת עלית מים בלחץ לחלוט את הקפה וסינון בואקום. 

מדובר בגל השלישי של הכנת קפה חדשנית, איטית ואיכותית בבית. מי שיוותר על הצורך להרשים אורחים בהגשת קפוצ'ינו בסגנון בר הקפה האיטלקי, וינצל את ההזדמנות לעדן את החיך, להציע לאורחיו קפה אלגנטי ונפלא – רק ירויח. קל, טעים, עשיר מאד בטעם והרבה יותר זול. 
תיהנו.
אילן

Share by: