טנזניה קילמנג'רו-
קפה מפולי ערביקה הצומח במורדות הצפוניים הוולקניים של הר קילמנג'רו, בצילם של עצי בננה. זהו מאפיין אקזוטי של המטעים שמותיר בקפה טעמים מיוחדים.
הקפה היחידני הזה (סינגל אוריג'ין), מיוחד במרקמו הקטיפתי המיוחד עם גוף בינוני ופרופיל טעמים פרחוני- מתקתק.
לעומת הקפה הקנייתי הטנזניה קילמנג'רו פחות חמצמץ למרות תנאי גידול דומים.
יש לו, כאמור, טעמים מתקתקים של פירות יער, המזכירים גם תה שחור, קיוי, שוקולד ולימון עם ארומה עדינה של עשן מקטרות.
הוא מטופח בגבהים שבין 1,400 – 1800 מטר מעל פני הים.
תקופת הקטיף היא בחודשים יולי – אוגוסט.
בקליה בהירה הוא טעים במיוחד בשיטת חליטה של פילטר, קמקס ופור אובר.
בקלייה כהה הוא מצויין למקינטה, כאספרסו או כבסיס למשקאות מבוססי אספרסו למיניהם, עם טעם חזק וקטיפתי, מריר מתקתק ומפולפל.